sâmbătă, 18 mai 2013

Un nou capitol

Într-o zi ți se întâmplă să te trezești și să-ți dorești să faci ceva pentru fericirea sufletului tău. Este o zi în care decizi să pui capăt chinului în fața căruia îngenuncheai în fiecare zi. Vine o zi în care înțelegi că fiecare capitol din viața ta trebuie să aibă un sfârșit și că trebuie să începi un alt capitol, lăsând toate întâmplările din capitolul anterior acolo, în urmă.
Nu vei putea niciodată scrie un capitol nou, nu vei putea cunoaște oameni care ți-ar putea oferi puțin din tot ce-ți dorești, dacă încă te mai agăți de persoanele care te-au lăsat, persoanele care au ales să se retragă din viața ta. Lasă-le să plece, lasă-le să fie fericite și zâmbește-le atunci când le întâlnești pe stradă. Nu păstra toată răutatea în sufletul tău, nu păstra amintirile urâte, încearcă să le păstrezi doar pe cele care-ți provoacă zâmbetul.
Ce zici, n-ar fi mai bine să încerci să renunți la persoana pe care spui că o iubești, dacă ea nu vrea să-ți fie alături ? Las-o să fie fericită, dacă o iubești cu adevărat și cel mai important lasă-te pe tine să fii fericit/fericită.
Vor fi multe momente în care vei privi în trecut și vei simți un mare gol în suflet, dar nu trebuie să iei decizii disperate, nu trebuie să te lași purtat de impulsuri, momentele acelea trec.. exact așa cum vin. Amintește-ți că ți-e dor de niște momente, nu neapărat de persoanele cu care ai împărțit acele momente.
Știu că poate mulți nu veți fi de acord cu mine, dar eu am înțeles că este inutil să lupți, să suferi pentru o persoană care a renunțat la tine, care a decis să-și vadă de viața ei fără să se mai uite în urma sa spre tine. E greu să te abții să nu o cauți, știu, dar altfel nu vei reuși niciodată să scapi de starea de tristețe, de golul imens pe care-l ai în inima ta. Trebuie să înțelegi că atunci când ai dat tot ce-ai avut, când ești convins că ai luptat destul.. trebuie să renunți. Nu poți lupta la nesfârșit.
Știu cum e să iubești, cum e să speri până în ultima clipă că ceva se va schimba, că totul va fi bine, dar.. nu mai pot continua în starea de tristețe, nu mai pot continua în autodistrugerea pe care am început-o. Există mulți oameni și știu că undeva, acolo, e cineva și pentru mine. Știu asta. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu